logo
 
  Tornar Imatge de diagramació
Centenari de la mort de la M. Remei Palos i Casanova
 

Cofundadora de les GG. Caputxines de la Mare del Diví Pastor

Enguany estem de festa i d’agraïment per la nostra primera germana, Remei Palos Casanova, que va fer costat en tot moment al P. Josep Tous i Soler, tot seguint les inspiracions divines, per tal de fundar la que avui és la Congregació de GG. Caputxines de la Mare del Diví Pastor.

Remei Palos va néixer a València el 1825, segona filla d’una humil família treballadora que, al cap de pocs anys, va emigrar a Barcelona a la recerca de millors condicions de vida. Malauradament no va ser així i, uns mesos després, la Remei ingressa a la Casa de Misericòrdia de la ciutat comtal, orfe de mare, on hi passa bona part de la infància i la joventut.

Des d’adolescent sent la crida de Déu a la vida consagrada i, després d’una primera experiència d’un any al Convent de les Recoletes de Madrid que no va prosperar, la trobem seguint els passos del caputxí Josep Tous per a fundar un Institut religiós de vida mixta, de contemplació i acció, professant la Regla de Santa Clara i dedicant-se a l’educació de les nenes, necessitat ben palesa en aquell context social. Era l’any 1850 a Ripoll.

D’aleshores ençà, la seva vida es caracteritza per una donació generosa a Déu a través de l’estima profunda a tothom, l’amor i devoció a la “Divina Pastora” (advocació mariana sota la qual es posà l’incipient Congregació), el treball silenciós i abnegat, un saber ser i fer des de la humilitat i la senzillesa, el seu caminar amb fe i confiança en Déu, la paciència, la mansuetud i la fortalesa en l’adversitat.

Va passar fent el Bé i portant la Pau per diferents comunitats de Catalunya tot ocupant diversos càrrecs (mestra de novícies, consellera general, superiora local...) i, finalment, després d’haver estat fidel al seguiment del Crist des de la minoritat caputxina, fou cridada a la Casa del Pare el 23 de novembre de 1907.

Per a les germanes que seguim vivint el carisma inspirat al P. Tous, tan ben transmès per la M. Remei, ens sentim joioses de celebrar el centenari de la Cofundadora, un esdeveniment que ens retorna a les arrels i ens ajuda a redescobrir com seguir donant resposta als signes dels temps, sota el guiatge d’una dona fidel i forta que resplendeix com un humil estel en la intimitat de casa nostra.

VEREDICTE DEL CONCURS “M. REMEI PALOS CASANOVA”

Cliqueu a les imatges per veure-les ampliades

 
imatge de diagramació imatge de diagramació imatge de diagramació imatge de diagramació
© Caputxines de la Mare del Diví Pastor Última actualització o validació: 10.01.2014