logo
 
  Inici Imatge de diagramació
Fundació i ressenya històrica
 

La Mare Del Diví Pastor

La iconografia de la Divina Pastora, segons Fra Isidor de Sevilla, es va contemplar per primera vegada a Sevilla el 8 de setembre de 1.703. En poc temps es va estendre el culte a Catalunya, tant en la seva devoció com en la seva iconografia, especialment a través de les populars “missions” que predicaven els caputxins

La Mare, doncs, sota aquesta advocació, es fa present en la vida dels cristians de Catalunya, a través d’una simbologia que desprèn confiança.

Amb el pas del temps, s’ha anat fent més coneguda l’advocació de Mare del Diví Pastor; amb el nom, també les imatges han canviat. Solem veure Maria amb una actitud de donació del seu Fill, manifestada en els seus braços oberts, com si els seus llavis ens diguessin a cau d’orella: heus aquí el Bon Pastor, seguiu-lo!

Les Constitucions actuals de l’Institut són un viu reflex d’espiritualitat mariana tant en el SER com en el FER de les germanes:

“Maria és per a nosaltres model de vida religiosa com a adoradores del Pare i apòstols del seu Fill”

Biografia del fundador de les Caputxines de la Mare del Diví Pastor: Pare Josep Tous i Soler Naixement i evolució de l'Institut

 

 
imatge de diagramació imatge de diagramació imatge de diagramació imatge de diagramació
© Caputxines de la Mare del Diví Pastor Última actualització o validació: 10.01.2014